Hoe wedden op Formule 1: een handige gids

Formule 1, ook wel beter bekend als F1, is populairder dan ooit op het gebied van sportweddenschappen. Dit is onder meer omdat Formule 1 een groot entertainmentgehalte kan aanbieden met een resem aantrekkelijke weddenschappen. Door de constante veranderingen binnen de sport is er steeds iets om opnieuw naar uit te kijken en garandeert het een hoog adrenalinegehalte. F1 is de motorsport waarin minieme maar vaak cruciale details het succes – of het falen- van een weddenschap kunnen bepalen. In deze gids willen we je helpen om het wedden op Formule 1 beter te begrijpen en hoe je dat best aanpakt.

Wat is Formule 1?

Formule 1 is een snelle motorsport met F1-wagens die soms wel snelheden behalen van boven de 350 km/uur, afhankelijk van het circuit en de staat ervan. Een Formule 1-race, ook wel Grand Prix (GP) genoemd, bestaat uit een aantal rondes die worden gereden op een circuit. Het aantal rondes dat wordt gereden is verschillend van parcours tot parcours, aangezien de lengte van een wedstrijd uitgedrukt wordt in kilometers en niet in rondes. Het aantal rondes is het kleinste aantal volledige rondes waarbij er over 305 kilometer is gereden. In speciale omstandigheden kan hier echter van afgeweken worden.

Bij het wedden op Formule 1 krijg je constant nieuwe en belangrijke informatie te verwerken die invloed heeft op de wedstrijden. Verschillende circuits hebben verschillende vormen en eigenschappen en vereisen dan ook andere eigenschappen van de wagens. Zo benodigt de GP van Monaco bijvoorbeeld een uitstekend versnellingsmechanisme, aangezien coureurs duizenden keren van versnelling wisselen in de straten van het Prinsdom. Op sommige circuits zijn de kracht en snelheid dan weer van kapitaal belang terwijl voor andere circuits wegligging en aerodynamica essentieel zijn. Hoe dan ook, bij het wedden op Formule 1 komt het allemaal neer op één ding: de F1-wagen.

Bettypes in F1 wedden

Bij het wedden op Formule 1 zijn er drie soorten weddenschappen die het meeste voorkomen en het populairste zijn onder de ervaren betters.

Outright weddenschappen

Een van deze drie soorten weddenschappen zijn outright weddenschappen. Deze zijn het eenvoudigste te begrijpen. Bij outright weddenschappen zet je in op wie je verwacht dat de wedstrijd zal winnen. Verschillende coureurs hebben verschillende noteringen, naargelang hun sterktes en zwaktes. Om in te zetten volstaat het op de notering van je coureur naar keuze te klikken, je inzet te bepalen en de weddenschap te plaatsen.

Finishpositie bets

Een tweede populaire bettype, waarbij je een sterke prestatie verwacht van een coureur maar toch net niet zeker bent van de overwinning, is inzetten op de finishpositie van een coureur. Meestal kan je inzetten op een podiumplaats voor een coureur (1-3), maar soms kan dit uitgebreid worden naar andere posities zoals bijvoorbeeld het halen van de top 6. Voor een race kan bijvoorbeeld Max Verstappen een notering krijgen van 9.00 om de race te winnen, voor een podiumplaats zakt de notering naar 2.25 en een plaats in de top 6 zou net goed zijn voor 1.35 keer je inzet. Inzetten op plaatsen is een veiligere weddenschap, maar dat zorgt wel voor een lagere potentiële winst.   

F1 Team bets

Een derde populaire vorm van wedden op Formule 1 is het wedden op teams, ook wel constructeurs genoemd. Je vindt dit meestal terug in de vorm van seizoensweddenschappen, al zijn er meestal ook weddenschappen beschikbaar op het winnende team van een individuele race.

Live wedden op Formule 1

Ben je het type speler dat liever live inzet op wedstrijden in het heetst van de strijd? Dan heeft Unibet ook voor jou heel wat moois in petto. Bij het live inzetten op Formule 1 zijn snel denken, beslissen en reageren cruciaal en vaak ook zeer belonend. In andere sporten zoals voetbal, tennis of basketbal kom je al ver met een verstandige, universele aanpak. Bij Formule 1 dien je echter snel nieuwe beslissingen te maken in complexe situaties en rekening te houden met al de verschillende factoren die een rol spelen op een race.

Zet in op al de GPs die het geweldige Formule 1-seizoen te bieden heeft aan de mooiste noteringen bij Unibet. Ook tijdens de races zelf kan je steeds kijken naar het live wedden-gedeelte op onze website om de races nog spannender te maken.

 

Wed nu op Formule 1