Hoe wedden op eSports: Dota 2

Geen enkele andere eSport maakte ooit meer miljonairs dan Dota 2. Het spel werd ontwikkeld door Valve, hetzelfde bedrijf achter het succesvolle Counter-Strike: Global Offensive. De prijzenpot van het grootste jaarlijkse toernooi , The International, groeit exponentieel en haalde net geen 25 miljoen dollar in 2017, Samen met de prijzengelden en toeschouwers, groeit ook de aandacht vanuit de gokwereld. Veel mensen houden ervan om zowel prematch als live op de grootste Dota 2 evenementen in te zetten.

Wat is Dota 2?

Dota 2, net als League of Legends, is een Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) die gespeeld wordt door 2 teams van 5 personen. Elk team probeert zichzelf zo goed mogelijk op te bouwen door de juiste personages te kiezen om zo uiteindelijk een groot gebouw in de vijandige basis te vernietigen, ook wel de Ancient genaamd. Eens dit gebouw vernietigd is, is het spel gedaan.

Alle speelbare personages, ook wel ‘heroes’ genaamd, hebben hun eigen speciale eigenschappen en krachten, wat wil zeggen dat elk personage ook anders speelt en een andere rol heeft in een team. Onderweg naar de vijandige Ancient strijden heroes tegen vijandige heroes, gebouwen en minions om zo sterker te worden en hun eigenschappen te versterken. Spelers krijgen gold door het strijden tegen vijanden, en dat gold kan gebruikt worden om zo items en uitrusting te kopen om zich nog sterker te maken.

Dota 2 heeft ook enkele unieke elementen, zoals een dag- en nachtsysteem dat een effect kan hebben op de verschillende eigenschappen van spelers en een buyback-systeem dat spelers toelaat om vrijwel meteen na het sterven zich terug in het spel te brengen aan een bepaalde prijs. Door het grote gamma aan speciale eigenschappen en verschillende personages in het spel – 113 in totaal – wordt Dota 2 aanzien als een van de moeilijkste games om te leren.

Dota 2 als een professionele eSport

Ondanks dat Dota 2 een relatief nieuwe eSport is (officieel pas op de markt sinds juli 2013) is het momenteel een van de populairste eSports ooit en is het veruit bekend om zijn gigantische prijzenpotten, vergeleken met andere eSports. De top 10 van grootste toernooien qua prijzenpot ooit bestaat op 1 uitzondering na uitsluitend uit Dota 2 toernooien. Recordhouder is momenteel The International 2017, dat 24,7 miljoen dollar verdeelde onder de winnaars, met 10,8 miljoen gaande naar het winnende team Team Liquid. Daarbovenop zijn er net geen 50 spelers die meer dan 1 miljoen in prijzengelden hebben kunnen verzamelen.

Professionele Dota 2 toernooien worden georganiseerd door het hele jaar op verschillende locaties over de wereld met als hoogtepunt The International in Augustus. China wordt doorgaans aanzien als de sterkste regio in Dota 2 met teams als Newbee, LGD, Vici Gaming en Invictus Gaming, Bekende Europese teams als Team Liquid, Virtus Pro en Team Secret tonen zich echter ook sterk op het internationale niveau.

Wedden op Dota 2 op Unibet

Samen met de populariteit van het spel sinds het korte bestaan, zo groeide ook de interesse vanuit de wedwereld op Dota 2. Het heeft alles wat een spel/sport boeiend maakt om naar te kijken: het barst van de actie maar bevat ook een groot tactisch aspect. Analyse is een belangrijk onderdeel van het spel, waardoor ervaren wedders ook aangetrokken worden die door het nauwkeurig voorbereiden van hun sportweddenschappen de beste noteringen er uit kunnen halen.

De toernooiwinnaarsweddenschappen zijn de populairste weddenschappen, maar terwijl een toernooi gestart is, is er ook veel actie te bespeuren rond de specifieke games, zowel prematch als live. Aangezien de meeste games in een best of 3 of best of 5 systeem gespeeld worden, is er ook altijd wel actie op de handicap inzetmarkten.

Tijdens The International in augustus kan je je ook verwachten aan een gigantisch gamma aan speciale toernooiweddenschappen en verschillende speciale bettypes zowel prematch als live zoals Meest gekozen/verbannen hero, langste/kortste map, totaal aantal gespeelde maps, eerste team dat een bepaald doel haalt etc.

Je kan als speler van Unibet verwachten dat wij een breed aanbod aan weddenschappen op Dota 2 en andere eSports aanbieden, net zoals je van ons gewoon bent!

Wed nu op op Dota 2