Hoe wedden op basketbal?

In deze gids behandelen we hoe je kan wedden op basketbal en leggen we uit wat voor soort weddenschappen er beschikbaar zijn bij het wedden op basketbal. De voornaamste focus bij het wedden op basketbal bij Unibet ligt op de grootste basketbalcompetities in de wereld. De bekendste is ongetwijfeld de NBA, de Amerikaanse basketcompetitie. Lees hier de gids over hoe je een expert kan worden in het wedden op basketbal en de NBA.

Waarom wedden op basketbal?

Basketbal staat hoog in de top 10 van de populairste en sterkst groeiende sporten in de wereld, zowel qua supporters als qua spelers. Het is een heel intensieve sport, waarbij in de NBA alleen al meer dan 1000 wedstrijden afgewerkt worden in een seizoen. Meer dan in welke balsport ook zijn er talrijke kansen om punten te scoren. Het hoge aantal mogelijkheden om te scoren zorgt er ook voor dat de uitslagen over het algemeen minder willekeurig zijn dan bijvoorbeeld bij het wedden op voetbal. Zo zal het sterkere team ook vaker winnen.

Hoe wedden op NBA-wedstrijden

Head-to-head weddenschappen, ook wel moneyline bets genoemd, is de meest klassieke soort weddenschap die je kan plaatsen op een wedstrijd. Bij dit soort weddenschappen zet je in op wie de wedstrijd wint. Dit houdt ook rekening met overtime (extra periode als de stand na 4 quarters gelijk is), dus er is geen gelijkspel mogelijk voor dit soort weddenschap.

Een andere populaire vorm van wedden op basketbal is inzetten op handicaps. Omdat het niveau tussen 2 teams vaak groot is kan je bij het wedden op de head-to-headweddenschappen geen hoge notering verkrijgen. Om dit voordeel in balans te brengen wordt er een virtuele voorsprong of achterstand toegekend aan een team om beide teams op gelijke sterkte te brengen. Dit soort handicap wordt soms ook aangeduid als een ‘lijn’.

Een concreet voorbeeld: In een wedstrijd tussen de Golden State Warriors en de Los Angeles Lakers bieden we een ‘Lijn – Inclusief extra tijd’ aan waarop je kan inzetten op de Golden State Warriors om met minstens 6 punten te winnen (Golden State Warriors -5.5) of op de Lakers om met maximaal 5 punten te verliezen (Los Angeles Lakers +5.5). Voor de meeste NBA-wedstrijden bieden we meerdere verschillende lijnen aan, waardoor je vaak hoge noteringen kan verkrijgen.

Bij over/under bets zet je in op het aantal totale gemaakte punten dat je verwacht in een basketbalwedstrijd. Dit houdt rekening met het aantal punten van beide teams en het aantal punten dat eventueel gescoord wordt in overtime. Aangezien het gemiddelde aantal punten dat gescoord wordt tijdens NBA-wedstrijden tussen de 180 en de 220 punten ligt, liggen de over/underbets ook rond dit aantal punten.

Naast deze genoemde klassieke wedtypes zijn er nog veel meer verschillende prematch weddenschappen en seizoensbets, zoals de winnaar van het kampioenschap, de MVP van het seizoen en de Rookie of the Year. Daarnaast zijn de meeste wedstrijden ook live beschikbaar en zijn de meeste wedstrijd live te bekijken via de livestream van Unibet TV!

Mobiel wedden met Unibet Sports App 

Tegenwoordig gebruiken veel mensen hun telefoon of tablet om op Unibet te spelen. Wij willen het zo eenvoudig mogelijk voor je maken.. Gebruik daarom onze Unibet Sport App zo kun je je makkelijk navigeren door onze sportsbook. Alles overzichtelijk op een plek en dus ook perfect om te wedden op basketbal.

Wed op basketbal