Wed op winnaar Ronde van Vlaanderen!

Mogen we straks opnieuw Fabian Cancellara verwachten op het hoogste schavotje van de Ronde van Vlaanderen? De Zwitser heeft er een mager 2014 opzitten, met enkel een spraakmakende zege in Vlaanderens Mooiste. Het was misschien een minder jaar, want de tijdrijder won het jaar voordien nog de dubbel Ronde van Vlaanderen - Parijs-Roubaix en daarbovenop de E3 Harelbeke en tijdritten in de Rondes van Spanje en Oostenrijk. Cancellara won de Ronde ook al in 2010 en dus kan hij straks - net als Tom Boonen overigens - alltime recordhouder worden met vier overwinningen. Dat zou zijn carrière nog in een ander perspectief plaatsen.

Heren, vertrekt

'Heren, vertrekt!', riep oprichter en organisator Karel Van Wijnendaele op 25 mei 1913. Het was nauwelijks zes uur 's ochtends, maar de start van de eerste Ronde van Vlaanderen werd reeds gegeven. Meer dan driehonderd kilometer op slechte wegen moesten de renners zien te overbruggen. Op het einde van de dag zou Paul Deman als eerste over de meet rijden met een gemiddelde van ruim dertig kilometer per uur. Hij kreeg als winnaar een enveloppe met vijfhonderd Belgische frank, een derde van het totale prijzengeld. Of hoe mooi de prille geschiedenis van een echte wielerklassieker kan zijn.

Nuyens

Voor een recente heroïsche Ronde van Vlaanderen met een verrassende winnaar moeten we terug naar de editie van 2012, toen Nick Nuyens zich sneller toonde dan onder meer Cancellara en Philippe Gilbert. De Ronde was toen honderd jaar oud en uitgegroeid tot een massaspektakel met 700.000 toeschouwers langs de kant van de weg, 50 miljoen tv-kijkers wereldwijd, 450 geaccrediteerde journalisten, 14 fotografen op de motor, 40 wagens in de publiciteitskaravaan, 7 kilometer publiciteitsspandoeken, 11 kilometer nadarhekken, 250 stewards, 600 seingevers en 20 politiemotards. Of hoe een 'gek idee' als een wielerkoers iets heeft losgemaakt bij het volk. Ook de editie van 2015 wordt weer een spektakelstuk, dus kan u wedden op wielrennen bij Unibet!

Sportweddenschappen bij Unibet!