Wedden op Snooker: gids voor beginners

In deze snookergids voor beginners kan je alles lezen over het wedden op snooker en de verschillende soorten weddenschappen die zowel live als prematch aangeboden worden. Snooker is al decennia lang enorm populair in de UK maar het laatste decennium kent de sport ook wereldwijd een steeds groeiende populariteit. Zo kent China enorm veel aanhangers en sterke spelers maar ook in België kent de sport dankzij het succes van Luca Brecel een populariteitsboost. Lees hier verder om enkele nuttige wedtips te weten te komen op het gebied van snooker en ontdek wat we als Unibet te bieden hebben voor wie wil wedden op snooker.

Snooker live streams op Unibet TV

Snooker is een sport die wel gemaakt lijkt voor TV en live streams. De hele tafel past perfect in een camerabeeld waardoor de situatie van een snookerwedstrijd altijd perfect na te kijken en te analyseren is. Het was dan ook de wereldbekende documentairemaker David Attenborough die rond het verschijnen van de kleurentelevisie op het idee kwam om een TV-programma rond de sport te maken. Dit betekende een geweldige boost voor de sport en sinds de 70s is het dan ook een van de populairste sporten in de UK.

Tegenwoordig zijn snookerstreams nog steeds populair en we dragen er dan ook zorg voor dat bijna elke wedstrijd gratis te streamen is via de live TV van Unibet. Zo kan je de toptoernooien zoals de UK Championship live volgen tijdens het wedden.

Soorten van wedden op Snooker

Wedstrijdwinnaars

In snooker, net zoals in alle andere sporten, zijn de weddenschappen op wedstrijdwinnaars veruit het populairste. Daarbij zet je in op wie dat je denkt dat de wedstrijd gaat winnen, het wordt niet eenvoudiger dan dat. Als je preciezer wil zijn, kan je ook inzetten op de exacte uitslag van de wedstrijd. Aangezien dit natuurlijk moeilijker te voorspellen is, zorgt het wel voor een hogere winst als je het bij het rechte eind hebt.

Over/under bets

Een andere populaire bet zijn de over/under bets voor het aantal frames in een wedstrijd. Een snookerwedstrijd bestaat steeds uit meerdere frames (bijvoorbeeld best-of-11) wat wil zeggen dat een speler als eerste 6 frames dient te winnen. Zo zal je bijvoorbeeld op over 9.5 frames kunnen inzetten, wat betekent dat je je bet wint als er minstens 10 frames voorkomen in de wedstrijd.

Handicap bets

Omdat snooker een sport is die gespeeld wordt over verschillende frames presenteert het zichzelf ook goed als een sport om in te zetten op handicaps. In een wedstrijd tussen bijvoorbeeld Shaun Murphy en Ronnie O’Sullivan zou je kunnen inzetten op ‘Shaun Murphy +1.5’. Dit betekent dat je inzet dat Murphy de wedstrijd wint als hij een virtuele voorsprong krijgt van 1.5 frames. Eindigt de wedstrijd in 5-6 verlies voor Murphy, dan win je zo nog steeds je weddenschap.

 

Live wedden op Snooker

Live wedden op snooker maakt de sport nog leuker om naar te kijken. Omdat het een sport is die relatief traag vooruit gaat, is de situatie gemakkelijker te analyseren en is het heel eenvoudig om live sportweddenschappen te plaatsen. Ook zijn er bij het live wedden een heel aantal aparte bettypes mogelijk zoals over/under aantal punten in een frame, hoe groot de grootste break is, de eerste kleur die gepot wordt enz. Let zeker ook op de lichaamstaal van spelers tijdens de wedstrijd, alle beetjes informatie helpen om de ideale weddenschap te vinden tijdens het wedden op snooker.

Wed op Snooker