Wedden op eSports: League of Legends: een korte inleiding

League of Legends is wereldwijd het meest gespeelde spel met meer dan 100 miljoen spelers per maand. Dit aantal is dan wellicht een overdreven ruime schatting door een aantal dubbele accounts, het is toch veilig om te stellen dat League of Legends wereldwijd het populairste computerspel is. Dit gegeven zorgde voor een grote competitieve community met professionele competities, talloze fans en games die bekeken worden door miljoenen kijkers tegelijkertijd. Doorheen de jaren is League of Legends eveneens populair geworden onder de liefhebbers van sportweddenschappen en is het wedden op eSports en League of Legends in het bijzonder in de lift..

Wat is League of Legends?

League of Legends, ook wel afgekort als LoL, is een Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) waarin teams van 5 personen hun eigen personage (Champion) kiezen, telkens verschillend van vaardigheden en kenmerken, en die het tegen elkaar laten opnemen. Beide teams starten op de uiterste hoeken van de map en moeten hun weg vechten naar de vijandige Nexus om deze te vernietigen en de map te winnen.

Voor een team bij de Nexus geraakt dient een team komaf te maken met de vijandige torens onderweg op de paden, ook wel ‘lanes’ genoemd. Champions kunnen in level stijgen en extra vaardigheden krijgen door het verslaan van vijandige Champions, vijandige minions en neutrale monsters. Deze brengen gold op, dat ook gebruikt kan worden voor het kopen van items die de Champions verbeteren.

Een wedstrijd League of Legends bestaat meestal uit meerdere maps in een best of 3 of best of 5 formaat, met de teams die tussen games vaak van kant wisselen.

Hoe wordt League of Legends gespeeld als een professionele eSport

In tegenstelling tot vele andere populaire eSports zoals Counter Strike: Global Offensive, waarover veel verschillende toernooien worden gehouden over de hele wereld, bestaat League of Legends voornamelijk uit een competitiestructuur waarin teams vanuit dezelfde regio het tegen elkaar opnemen met een promotie/degradatiesysteem en play-offs om de winnaar te bepalen. Een jaar bestaat gewoonlijk uit 2 seizoenen, een lenteseizoen en een zomerseizoen. De populairste League of Legends competities in de wereld zijn de LCK (Zuid-Korea), de LPL (China) en de LCS (1 in Europa, 1 in Noord-Amerika)

De beste teams uit de verschillende competities nemen het dan uiteindelijk tegen elkaar op in het Wereldkampioenschap, dat rond oktober wordt gehouden. Dit is veruit het grootste en populairste League of Legendsevenement van het jaar met miljoenen kijkers en miljoenen dollars prijzengeld. De laatste 4 jaar wordt het spel gedomineerd door de Koreaanse teams, met SK Telecom T1 dat in 2016 zijn derde wereldtitel claimde, samen met net iets meer dan 2 miljoen dollar aan prijzengeld.

Wedden op League of Legends bij Unibet  

Over de laatste jaren is League of Legends een populaire eSport geworden om op te wedden om meerdere redenen. Eerst en vooral zijn de games snel en boordevol actie waardoor het volgen van je weddenschappen een pak spannender wordt. De games kunnen bovendien ook eenvoudig online bekeken worden, want elke competitie heeft zijn eigen Twitchkanaal van waaruit alle games uitgezonden worden. Ten tweede is League of Legends ondanks de actie een heel analytische sport, waardoor het een perfecte sport is voor de ervaren sportsbetter die zijn weddenschappen graag voorbereidt.

De populairste inzetmarkten zijn de inzetten op wedstrijdwinnaars, maar ook de inzetten op losse maps zijn populair gezien de hogere odds voor de favorieten. Alternatieve weddenschappen zoals map handicaps, exacte scores en over/under aantal maps worden ook vaak aangeboden.

Ga mee op in de actie en probeer het zelf uit met een van de vele LoL en eSportweddenschappen die Unibet te bieden heeft!

Wed nu op League of Legends