Wedden op eSports: Counter-Strike: Global Offensive

Als je een fan bent van gamen, is de kans groot dat je ooit wel een spel hebt gespeeld van de bekende Counter-Strike reeks, dat sinds de ontwikkeling rond de millenniumwisseling een steeds groeiende populariteit kent. Het computerspel heeft inmiddels miljoenen unieke spelers en vaak zijn er meer dan 600.000 spelers het spel tegelijkertijd aan het spelen. De populariteit van het spel zorgde voor een grote competitieve scene en terwijl zowel de toernooien als de prijzengelden groter werden, nam ook de aandacht vanuit de wereld van de sportweddenschappen toe. Als de wereld van de eSports of het wedden op eSports je kan boeien, lees dan gerust verder om er meer over te leren.

Wat is Counter Strike: Global Offensive?

Counter-Strike: Global Offensive of kortweg CS:GO is een first person shooter die gespeeld wordt door 2 teams van 5 spelers. Een team speelt de terroristen die een van de twee bomgebieden moeten proberen te vernietigen voor de tijd afgelopen is, terwijl het andere team, de counter-terroristen, dit moeten verhinderen door al de terroristen te doden of een geplaatste bom op tijd te ontmantelen.

Elke gewonnen ronde levert een punt op en het eerste team dat 16 punten weet te halen wint de map. Na 15 rondes wisselen beide teams van kant, zodat er een gelijke kans is om de map te winnen voor beide teams. Een wedstrijd kan gespeeld worden over meerdere maps en is dan ook meestal best of 3 of best of 1.

Wat CS:GO uniek maakt is het economiesysteem in het spel: Om wapens en uitrusting te kopen om de rondes te winnen is geld nodig, en de hoeveelheid geld wordt berekend op de prestaties van de teams en spelers doorheen de wedstrijd. Hierdoor is elke ronde wel verschillend qua uitrusting en winnen teams vaak meerdere rondes op rij, omdat het andere team dient te sparen.

Competitieve CS:GO toernooien worden doorheen het hele jaar georganiseerd in heel wat verschillende vormen en formaten gaande van een competitiestructuur met play-offs tot een kort toernooi met enkele uitschakeling. Hoewel de game voornamelijk online gespeeld wordt, worden de grootste toernooien voornamelijk live gehouden op grote, bekende locaties. Zo was er de ESL One New York in het Barclays Center, thuisstadion van de Brooklyn Nets, en de finale van de ECS in de Londense Wembley Arena.

Wedden op CS:GO bij Unibet

Wedden op CS:GO kent een steeds groeiende populariteit, niet alleen omdat de eSportsindustrie steeds groter en groter wordt maar ook omdat het wedden erop vrij nieuw is Daardoor vinden spelers vaak goede value in bepaalde weddenschappen indien ze hun huiswerk grondig maken. Daarnaast zijn verrassingen niet zeldzaam in CS:GO, waardoor het een perfecte sport wordt voor de occasionele speler die graag een grote winst maakt uit een kleine inzet. Als voorbeeld hiervan zien we Gambit Esports, dat als grote underdog met een odd van 50 de PGL Major wist te winnen in Krakow tegen een andere underdog, Immortals.

Terwijl de populairste inzetmarkten de toernooiwinnaarsweddenschappen en de losse wedstrijdwinnaars zijn, zien we ook een heel aantal extra soorten weddenschappen bij CS:GO games zoals ronde handicaps, map handicaps, correcte scores,… Daarnaast kunnen bijna alle wedstrijden eenvoudig live gevolgd worden via streaming websites zoals Twitch of is er zelfs een live stream beschikbaar op Unibet TV. Ook andere eSports zoals League of Legends, Starcraft II en Dota 2 worden door ons aangeboden

Wed nu op Counter Strike: Global Offensive