Hoe wedden op voetbal?

Er mag geen twijfel over bestaan, voetbal is veruit de koning van het sportwedden en er zijn dan ook meerdere factoren waarom voetbal een van de beste sporten is om op te wedden. Ten eerste wordt voetbal wereldwijd gespeeld gedurende het hele jaar en zodoende zijn er altijd wel wedstrijden om op in te zetten. Naast de talrijke nationale competities zijn er ook andere soorten wedstrijden zoals nationale bekertoernooien, vriendschappelijke duels, Champions League, Europa League, WK- en EK-kwalificatiewedstrijden en ga zo maar door. Voetbal wordt niet alleen in België gespeeld, wereldwijd er quasi dagelijks wedstrijden beschikbaar om op te wedden.

Lees zeker verder in deze gids om meer te leren over het wedden op voetbal en hoe je je kennis kan vergroten.

Wedden op voetbal

Bij Unibet is de lijst van voetbalwedstrijden om op te wedden boordevol gevuld met de noteringen en de meest uitgebreide bettypes om op te wedden. Het gaat van grote competities zoals de Premier League, La Liga, Serie A en Bundesliga tot de Jupiler Pro League in België en de lagere divisies en minder populaire competities over de gehele wereld. Je kan gaan voor eenvoudige weddenschappen zoals enkelvoudige weddenschappen op de uitslag van een wedstrijd tot meervoudige weddenschappen waarin je verschillende soorten voetbalweddenschappen op verschillende wedstrijden combineert in een wedcoupon. De mogelijkheden zijn quasi eindeloos op het gebied van voetbalwedden door het grote aanbod van verschillende weddenschappen, of je nu graag inzet op de exacte uitslag, aantal doelpunten, kaarten, corners, goalscorers... In het volgende hoofdstuk kijken we naar de populairste bettypes bij het wedden op voetbal.

Hoe wedden op voetbal

De populairste soort weddenschap bij het wedden op voetbal in België is ongetwijfeld de klassieke 1x2 bet. Bij deze weddenschap zet je in of het thuisteam wint (1), het gelijkspel wordt (X) of het uitteam de overwinning neemt (2).

Dubbele kans

Dubbele kans is een andere vorm van weddenschap waar je 2 mogelijke uitkomsten samenneemt. Verwacht je zo bijvoorbeeld dat een thuisteam zeker niet zal verliezen, maar voel je dat het mogelijk wel eens gelijkspel zou kunnen worden, dan kan je inzetten op thuisteam wint of gelijkspel (ook wel 1X genoemd). Op deze manier verlaag je het risico dat je neemt op een wedstrijd significant, al gaat het wel gepaard met een lagere notering. Bij de dubbele kans zijn er altijd 3 mogelijke uitkomsten om op in te zetten: Thuisteam wint of gelijkspel (1X), Thuis- of uitteam wint (12) of Uitteam wint of gelijkspel (X2).

Handicap wedden

Een andere populaire keuze, zeker wanneer er een beduidend verschil is in sterkte tussen de twee teams, is het wedden op handicaps. Bij het normale handicap wedden (3-way handicap) geef je een virtueel voor- of nadeel aan een bepaald team en zet je in op de wedstrijd aan de hand van deze virtuele aanpassing. Wanneer je inzet bij de Belgische wedstrijd Club Brugge – Charleroi bij een handicap 0-1 wint Club Brugge wanneer er met minstens twee doelpunten verschil gewonnen wordt, bij een winst met 1 doelpunt verschil wordt dit een gelijkspel, bij alle andere uitkomsten wint Charleroi. Naast 3-way handicaps zijn ook de Asian handicaps populair om op in te zetten. Bij Asian handicaps wordt het aantal mogelijke uitkomsten verlaagd van 3 naar 2 en er zijn halve en kwartlijnen mogelijk. In onze gedetailleerde Asian Handicapgids komen we daar uitgebreid op terug.

Over/underbets

Een ander populair bettype zijn over/underbets. Bij over/underbets zet je in op het aantal doelpunten dat je verwacht in een wedstrijd, gebaseerd op een vooraf bepaald aantal. De doorgaans meest populaire lijn om op in te zetten is over/under 2.5 doelpunten, al worden voor de meeste wedstrijden ook alternatieve lijnen aangeboden. Wanneer je inzet op over 2.5 doelpunten, win je wanneer er minstens 3 doelpunten gemaakt worden. Zet je in op onder 2.5 doelpunten, dan win je wanneer er maximaal 2 keer gescoord wordt in de wedstrijd.

 

Om meer te leren over de verschillende bettypes en termen die aangehaald worden bij het wedden op voetbal, neem een kijkje op de verschillende wedtermen en sporttermen.

Unibet biedt bovendien een uitstekend aanbod van onze geliefde Jupiler Pro League en zorgt er dan ook voor dat alle wedstrijden van zowel de Jupiler Pro League als de Proximus League, net zoals andere grote Europese competities, rechtstreeks uitgezonden worden via Unibet TV. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een account met voldoende saldo beschikbaar om een weddenschap te kunnen plaatsen.

 

Live wedden op voetbal

Live wedden is tegenwoordig erg populair. Wat is dit vraag je je misschien af? Live wedden op voetbal betekent dat je een weddenschap plaatst terwijl de wedstrijd bezig is. De odds zullen constant veranderen. Denk jij dat een wedstrijd zich gaat omkeren of weet je zeker dat een team zijn huidige voorsprong gaat behouden, dan is live wedden zeker iets voor jou. Nog mooier bij Unibet kijk je live naar vele voetbal wedstrijden, dit maakt inzetten op deze wedstrijden nog aantrekkelijker. Je kunt naast de winnaar of score ook live nog inzetten op vele andere aspecten van de wedstrijd. Neem zeker eens een kijkje bij UnibetTV om ons ruime aanbod aan live streams te vinden. Alle prof voetalwedstrijden in België net als vele adnere grote voetbalwedstrijden kijk je tegenwoordig bij Unibet!


Mobiel wedden met Unibet Sports App 

Tegenwoordig gebruiken veel mensen hun telefoon of tablet om op Unibet te spelen. Wij willen het zo eenvoudig mogelijk voor je maken.. Gebruik daarom onze Unibet Sport App zo kun je je makkelijk navigeren door onze sportsbook. Alle voetbal odds overzichtelijk op een plek!

 

Zet nu in op voetbal